Basis opleiding Pedicure (Branche)

Het vak pedicure of voetverzorger, is de laatste jaren flink in opkomst. Het is een prachtig en boeiend, verzorgend beroep, dat de laatste jaren steeds méér gevraagd en gewaardeerd wordt. Het vak is goed uit te oefenen in een eigen praktijk, in een groepspraktijk, in een medisch centrum, in een verzorgings- of verpleeghuis, of in een beautycentrum, maar ook een uitstekende combinatie met schoonheidsverzorging.

Ook ambulant pedicuren, bij de mensen aan huis, behoort tot de mogelijkheden, evenals het werken in een gespecialiseerde schoenenzaak of bij een podotherapeut.

Na het behalen van het basisdiploma, kunt u op bovenstaande manieren meteen aan de slag. Tijdens de opleiding van ruim1 jaar doet u veel kennis op zodat u hierna zelfstandig aan de slag kunt.

Orca leidt vakmensen op die er geen moeite mee hebben om klanten met diverse voetproblemen, zoals nagelproblemen, eelt, likdoorns, kloven enz. deskundig en pijnloos te behandelen en hen advies te geven.

Er wordt in ons opleidingsinstituut dan ook uitsluitend opgeleid voor het  landelijk erkende BRAVO Diploma (Branche)

De theorieles is op maandagavond en de praktijkles is op woensdagochtend.

De theorieles is op dinsdagmiddag en voor de praktijkles kan je kiezen tussen dinsdagochtend of maandagavond. (vol)


Tijdens de opleiding wordt examen gedaan in de volgende, door het landelijk orgaan TCI, vastgestelde onderdelen:

THEORIE:

- fysiologie,anatomie,

- specifieke anatomie en pathologie

- Orthopedie en theorie van de praktijk, o.a.voetstandafwijkingen, teenstandafwijkingen, biomechanica, schoenkennis, hulpmiddelen, blauwdrukken lezen en alle relevante theorie betreffende het voeren van een eigen praktijk.

- Hygiene, arbo en milieu


PRAKTIJK:

- het maken van een anamnese en blauwdrukken.

- een pedicure behandeling verrichten.


ONDERNEMEN:

Eén van de onderdelen van de basis opleiding Pedicure bestaat uit de competentie Ondernemerschap niveau drie.

Dit onderdeel moet vooralsnog met een Portfolio en een Assessment- gesprek bewezen worden. Om hiervoor een leidraad te hebben en de benodigde exameneisen te verwerven, is deze opleiding in de avonduren een manier om tot het gewenste resultaat te komen.

Aan u de keuze of u deze opleiding op niveau 3 of 4 volgt,  mocht u door willen stromen naar medisch pedicure dan heeft u de mogelijkheid om het onderdeel ondernemen tijdens de basis al op niveau 4 te volgen zodat u daar vrijstelling voor krijgt tijdens de vervolg opleiding Medisch pedicure.


EXAMENREGELEMENT:

Zoals bovenstaand vermeldt worden de examens afgenomen door het landelijk erkend instituut TCI. Voor het examenreglement verwijzen wij u naar de website van tci. 

U kunt de exameneisen na lezen bij TCI, ga hiervoor naar https://www.tci-examens.nl/Account/Login, maak uw account aan en bekijk de eisen.

Datum:
23-09-2020
Duur:
In totaal bestaat de opleiding uit minimaal 200 lesuren ! waarvan 80 praktijk uren. 

Daarbij komen ook nog diverse excursies, die aansluitend zijn op de lesstof.

Een extra opleiding start op woensdag 23 september 2020 (nog plaatsen vrij)

Bestaande uit theorieles op maandagavond van 19.00uur tot 21.30uur en praktijkles op woensdagochtend van 09.30uur tot 12.00uur

De opleiding start op dinsdag 22 september 2020 (vol)

Bestaande uit 1 praktijkles op dinsdagochtend van 09.30 uur tot 12.00 uur.

U kunt er ook voor kiezen om de praktijkles op maandagavond te volgen van 19.00 uur tot 21.30 uur. 

De theorieles is op dinsdag van 12.45 uur tot 15.15 uur

Wilt u meer informatie? stuur ons een e-mail naar info@oc-orca.nl

of neem telefonisch contact op 0657549338

Lesgeld:

Inschrijfgeld: € 60,-

Lesgeld: € 2025,- Het is ook mogelijk om in 14 termijnen te betalen en wel een bedrag van € 155,- per maand.

Boeken: € 165,- Dit bedrag is voor lesboeken en alle benodigde kopieën.

Materialen: € 398,- Dit praktijkpakket is een uitgebreid pakket met alles wat je nodig hebt (incl. tas en doeken) Het enigste wat op korte termijn nog zelf aangeschaft moet worden is een werkpak. Pedicuremotoren om in de les mee te werken hebben wij op de opleiding staan.

Examen: € 150,- Dit bedrag betreft het examengeld voor Orca (examen op onze locatie) Het examengeld voor het examenbureau wordt rechtstreeks met u verrekend. Voor deze prijzen kunt u terecht op: www.tci-examens.nl

Totaal: € 2798,-  Dit bedrag is excl. de lessen ondernemen. Hiervoor kunt u kiezen uit niveau drie: € 285,- Of niveau drie en vier: € 325,- en excl. examenkosten aan TCI

Boeken:

Voor de verschillende theorie onderdelen worden er verschillende boeken gebruikt. Daarnaast krijgt u hand outs van de presentaties waarmee gewerkt wordt.

Materialen:

Materialen pakket .Dit pakket is een uitgebreid pakket met alles wat je nodig hebt,incl. tas en doeken, vloeistoffen, handschoenen instrumenten enz. Wel zul je op den duur, zelf spullen moeten aanvullen (creme, vloeistoffen enz.) Het enige wat er verder op korte termijn nog zelf aangeschaft moet worden is een werkpak. Pedicuremotoren om in de les mee te werken hebben wij op de opleiding staan.

Examen:

Ieder theoretisch onderdeel wordt afgesloten met een theorie examen. Het praktijk onderdeel wordt ook afgesloten met een praktijkexamen aan het einde van de opleiding. Het examengeld bestaat uit 2 delen :  € 150.00, betreft het examengeld voor Orca (examen op onze locatie) Het examengeld voor het examenbureau TCI  wordt rechtstreeks met u verrekend. Voor deze prijzen kunt u terecht op: www.tci-examens.nl

Totaal:
€ 2798.00
Inschrijven?