Ga terug

Basisopleiding Pedicure (Branche) start: 07-09-2024 (introductieles)

Het vak pedicure of voetverzorger, is de laatste jaren flink in opkomst. Het is een prachtig en boeiend, verzorgend beroep, dat de laatste jaren steeds méér gevraagd en gewaardeerd wordt. Het vak is goed uit te oefenen in een eigen praktijk, in een groepspraktijk, in een medisch centrum, in een verzorgings- of verpleeghuis, of in een beautycentrum, maar ook een uitstekende combinatie met schoonheidsverzorging.

Ook ambulant pedicuren, bij de mensen aan huis, behoort tot de mogelijkheden, evenals het werken in een gespecialiseerde schoenenzaak of bij een podotherapeut.

Na het behalen van het basisdiploma, kan je op bovenstaande manieren meteen aan de slag. Tijdens de opleiding van 1 jaar doe je veel kennis op zodat u hierna zelfstandig aan de slag kunt.

OC-Orca in Best, nabij Eindhoven, leidt vakmensen op die er geen moeite mee hebben om cliënten met diverse voetproblemen, zoals nagelproblemen, eelt, likdoorns, kloven enz. deskundig en pijnloos te behandelen en hen advies te geven.

Er wordt in ons opleidingsinstituut in Best dan ook uitsluitend opgeleid voor het landelijk erkende BRAVO Diploma (Branche)

  • De theorieles is fysiek en online te volgen.
  • Lessen: de introductie les is op zaterdag 07-09-2024 van 09.30uur tot 12.30uur

Tijdens de opleiding wordt examen gedaan in de volgende, door het landelijk orgaan TCI, vastgestelde onderdelen:

THEORIE:

- fysiologie, anatomie,
- specifieke anatomie en pathologie
- Orthopedie en theorie van de praktijk, o.a. voetstandafwijkingen, teenstand afwijkingen, biomechanica, schoenkennis, hulpmiddelen,       blauwdrukken lezen en alle relevante theorie betreffende het voeren van een eigen praktijk.
- Hygiëne, arbo en milieu

PRAKTIJK:

- het maken van een anamnese en blauwdrukken.

- een pedicure behandeling verrichten. 

  • Stage

    Tijdens de opleiding worden studenten geacht minimaal 10 uur meekijkstage uit te voeren.

    Dit houdt in dat studenten zelf op zoek gaan naar een pedicure, medisch pedicure of podotherapeut en daar 10 uur meekijken in de dagelijkse praktijk.
  • Deze stage geschiedt onder volledige verantwoordelijkheid van de student zelf en zal ondersteund worden door Opleidingscentrum Orca. Bij deze meekijkstage krijg je een beeld van verschillende soorten praktijken en hun werkwijze. bijvoorbeeld: -een eenmanspedicurepraktijk, -een grote praktijk (teamverband), -een ambulant (medisch) pedicure, of in een praktijk waar verschillende disciplines werken en hoe deze samenwerking is.

ONDERNEMEN:

Eén van de onderdelen van de basis opleiding Pedicure bestaat uit de competentie Ondernemerschap niveau drie.

Dit onderdeel moet vooralsnog met een Portfolio en een Assessment- gesprek bewezen worden. Om hiervoor een leidraad te hebben en de benodigde exameneisen te verwerven, is deze opleiding in de avonduren een manier om tot het gewenste resultaat te komen. Aan u de keuze of u deze opleiding op niveau 3 of 4 volgt, mocht u door willen stromen naar medisch pedicure dan heeft u de mogelijkheid om het onderdeel ondernemen tijdens de basis al op niveau 4 te volgen zodat u daar vrijstelling voor krijgt tijdens de vervolg opleiding Medisch pedicure.

EXAMENREGELEMENT:

Zoals bovenstaand vermeldt worden de examens afgenomen door het landelijk erkend instituut TCI. Voor het examenreglement verwijzen wij u naar de website van TCI. U kunt de exameneisen na lezen bij TCI, ga hiervoor naar https://www.tci-examens.nl/Account/Login, maak uw account aan en bekijk de eisen.

Duur:

In totaal bestaat de opleiding uit minimaal 200 lesuren ! waarvan 80 praktijk uren.


De introductie les van de opleiding is zaterdag 07-09- 2024 van 09.30uur tot 12.30uur

  • De theorielessen zijn  fysiek en online te volgen.

Groepsindeling:

- Maandagopleiding:     praktijkles van 15.00uur tot 18.00uur, theorieles van 19.00uur tot 22.00uur.

- Dinsdagopleiding:       praktijkles van 09.30uur tot 12.30uur, theorieles van 13.00uur tot 16.00uur. (vol)

- Avondopleiding:          theorieles is op maandagavond  en de praktijkles is op woensdagavond van 19.00uur tot 22.00uur, (vol)

- Avond/dag of dag/dag: Praktijkles op donderdagochtend van 09.30uur tot 12.30uur 

                                       theorieles kan je kiezen of op maandagavond van 19.00uur tot 22.00uur of op dinsdagmiddag van 13.00uur tot                                                 16.00uur


Wilt je meer informatie? stuur ons een e-mail naar info@oc-orca.nl of neem telefonisch contact op 0657549338

Lesgeld:

Inschrijfgeld: € 75,-
Lesgeld: € 2.125,- als je het lesgeld in één keer betaald. Het is ook mogelijk om in 12 termijnen te betalen en wel een bedrag van € 187.50 per maand. € 2.250,=
Boeken: € 125,- Dit bedrag is voor lesboeken en alle benodigde kopieën.
Materialen: € 425,- Dit praktijkpakket is een uitgebreid pakket met alles wat je nodig hebt (incl. tas en doeken) Het enigste wat op korte termijn nog zelf aangeschaft moet worden is een werkpak. Pedicuremotoren om in de les mee te werken hebben wij op de opleiding staan.
Examen: € 150,- Dit bedrag betreft het examengeld voor Orca (examen op onze locatie in Best) Het examengeld voor het examenbureau wordt rechtstreeks met u verrekend. Voor deze prijzen kunt u terecht op: www.tci-examens.nl

Totaal: € 2.900,=,- Dit bedrag is excl. de lessen ondernemen. Hiervoor kunt u kiezen uit niveau drie: € 285,- Of niveau drie en vier: € 325,- en excl. examenkosten aan TCI

Boeken:

Voor de verschillende theorie onderdelen worden er verschillende boeken gebruikt. Daarnaast krijgt u hand-outs van de presentaties waarmee gewerkt wordt.

Materialen:

Materialen pakket. Dit pakket is een zeer uitgebreid pakket met alles wat je nodig hebt, incl. tas, vloeistoffen, handschoenen instrumenten enz. Wel zul je op den duur, het verbuiksmateriaal moeten aanvullen (cremé, vloeistoffen enz.) Het enige wat er verder op korte termijn nog zelf aangeschaft moet worden is een werkpak. Pedicuremotoren om in de les mee te werken hebben wij op de opleiding staan.

Examen:

Elk theoretisch onderdeel wordt afgesloten met een theorie examen. Het praktijk onderdeel wordt ook afgesloten met een praktijkexamen aan het einde van de opleiding. Het examengeld bestaat uit 2 delen : € 150.00, betreft het examengeld voor OC - Orca (examen op onze locatie in Best) Het examengeld voor het examenbureau TCI wordt rechtstreeks met u verrekend. Voor deze prijzen kunt u terecht op: www.tci-examens.nl

Totaal:

€ 2.900.=