Ga terug

Basisopleiding Pedicure (Branche) start: 07-03-2023

Het vak pedicure of voetverzorger, is de laatste jaren flink in opkomst. Het is een prachtig en boeiend, verzorgend beroep, dat de laatste jaren steeds méér gevraagd en gewaardeerd wordt. Het vak is goed uit te oefenen in een eigen praktijk, in een groepspraktijk, in een medisch centrum, in een verzorgings- of verpleeghuis, of in een beautycentrum, maar ook een uitstekende combinatie met schoonheidsverzorging.

Ook ambulant pedicuren, bij de mensen aan huis, behoort tot de mogelijkheden, evenals het werken in een gespecialiseerde schoenenzaak of bij een podotherapeut.

Na het behalen van het basisdiploma, kunt u op bovenstaande manieren meteen aan de slag. Tijdens de opleiding van ruim1 jaar doet u veel kennis op zodat u hierna zelfstandig aan de slag kunt.

OC-Orca leidt vakmensen op die er geen moeite mee hebben om klanten met diverse voetproblemen, zoals nagelproblemen, eelt, likdoorns, kloven enz. deskundig en pijnloos te behandelen en hen advies te geven.

Er wordt in ons opleidingsinstituut dan ook uitsluitend opgeleid voor het landelijk erkende BRAVO Diploma (Branche)

 • De theorieles is fysiek en online te volgen.
 • Lessen: dinsdag theorie van 09.30uur tot 12.30uur  en voor de praktijkles kan je kiezen of je ingedeeld wil worden op maandagavond van 19.00uur tot 22.00uur of in de praktijkgroep op dinsdagmiddag van 13.00uur tot 16.00uur.

Tijdens de opleiding wordt examen gedaan in de volgende, door het landelijk orgaan TCI, vastgestelde onderdelen:

THEORIE:

- fysiologie, anatomie,
- specifieke anatomie en pathologie
- Orthopedie en theorie van de praktijk, o.a. voetstandafwijkingen, teenstandafwijkingen, biomechanica, schoenkennis, hulpmiddelen,       blauwdrukken lezen en alle relevante theorie betreffende het voeren van een eigen praktijk.
- Hygiene, arbo en milieu

PRAKTIJK:

- het maken van een anamnese en blauwdrukken.

- een pedicure behandeling verrichten. 

 • Stage

  Tijdens de opleiding worden studenten geacht minimaal 10 uur meekijkstage uit te voeren.

  Dit houdt in dat studenten zelf op zoek gaan naar een pedicure, medisch pedicure of podotherapeut en daar 10 uur meekijken in de dagelijkse praktijk. 
 • Deze stage geschiedt onder volledige verantwoordelijkheid van de student zelf en zal ondersteund worden door Opleidingscentrum Orca. Bij deze meekijkstage krijg je een beeld van verschillende soorten praktijken en hun werkwijze. bijvoorbeeld: -een eenmanspedicurepraktijk, -een grote praktijk (teamverband), -een ambulant (med) pedicure, of in een praktijk waar verschillende disciplines werken en hoe deze samenwerking is.

ONDERNEMEN:

Eén van de onderdelen van de basis opleiding Pedicure bestaat uit de competentie Ondernemerschap niveau drie.

Dit onderdeel moet vooralsnog met een Portfolio en een Assessment- gesprek bewezen worden. Om hiervoor een leidraad te hebben en de benodigde exameneisen te verwerven, is deze opleiding in de avonduren een manier om tot het gewenste resultaat te komen. Aan u de keuze of u deze opleiding op niveau 3 of 4 volgt, mocht u door willen stromen naar medisch pedicure dan heeft u de mogelijkheid om het onderdeel ondernemen tijdens de basis al op niveau 4 te volgen zodat u daar vrijstelling voor krijgt tijdens de vervolg opleiding Medisch pedicure.

EXAMENREGELEMENT:

Zoals bovenstaand vermeldt worden de examens afgenomen door het landelijk erkend instituut TCI. Voor het examenreglement verwijzen wij u naar de website van tci. U kunt de exameneisen na lezen bij TCI, ga hiervoor naar https://www.tci-examens.nl/Account/Login, maak uw account aan en bekijk de eisen.

Duur:

In totaal bestaat de opleiding uit minimaal 200 lesuren ! waarvan 80 praktijk uren.
De introductie van de opleiding  is dinsdag 7 maart van 09.30uur tot 12.30uur

 • De theorieles is fysiek en online te volgen.
 • Dagopleiding: dinsdag Theorie van 09.30uur tot 12.30uur. Praktijkles van 13.00uur tot 16.00uur.
 • Combi Dag/Avondopleiding: maandag Praktijk van 19.00uur tot 22.00uur dinsdag theorieles van 09.30uur tot 12.30uur. 

Wilt u meer informatie? stuur ons een e-mail naar info@oc-orca.nl of neem telefonisch contact op 0657549338

Lesgeld:

Inschrijfgeld: € 75,-
Lesgeld: € 2.125,- als je het lesgeld in één keer betaald. Het is ook mogelijk om in 12 termijnen te betalen en wel een bedrag van € 187.50 per maand. € 2.250,=
Boeken: € 125,- Dit bedrag is voor lesboeken en alle benodigde kopieën.
Materialen: € 425,- Dit praktijkpakket is een uitgebreid pakket met alles wat je nodig hebt (incl. tas en doeken) Het enigste wat op korte termijn nog zelf aangeschaft moet worden is een werkpak. Pedicuremotoren om in de les mee te werken hebben wij op de opleiding staan.
Examen: € 150,- Dit bedrag betreft het examengeld voor Orca (examen op onze locatie) Het examengeld voor het examenbureau wordt rechtstreeks met u verrekend. Voor deze prijzen kunt u terecht op: www.tci-examens.nl

Totaal: € 2.900,=,- Dit bedrag is excl. de lessen ondernemen. Hiervoor kunt u kiezen uit niveau drie: € 285,- Of niveau drie en vier: € 325,- en excl. examenkosten aan TCI

Boeken:

Voor de verschillende theorie onderdelen worden er verschillende boeken gebruikt. Daarnaast krijgt u hand-outs van de presentaties waarmee gewerkt wordt.

Materialen:

Materialen pakket. Dit pakket is een uitgebreid pakket met alles wat je nodig hebt,incl. tas en doeken, vloeistoffen, handschoenen instrumenten enz. Wel zul je op den duur, zelf spullen moeten aanvullen (creme, vloeistoffen enz.) Het enige wat er verder op korte termijn nog zelf aangeschaft moet worden is een werkpak. Pedicuremotoren om in de les mee te werken hebben wij op de opleiding staan.

Examen:

Ieder theoretisch onderdeel wordt afgesloten met een theorie examen. Het praktijk onderdeel wordt ook afgesloten met een praktijkexamen aan het einde van de opleiding. Het examengeld bestaat uit 2 delen : € 150.00, betreft het examengeld voor Orca (examen op onze locatie in Best) Het examengeld voor het examenbureau TCI wordt rechtstreeks met u verrekend. Voor deze prijzen kunt u terecht op: www.tci-examens.nl

Totaal:

€ 2.900.=